Foto: Mathilda Hermansson

T.HERMAN - för en hållbar framtid!

 

Hållbarhet

För oss på T.Herman handlar hållbarhet om många olika saker som är viktiga för miljön och människor på flera olika sätt. Vi vill att du ska kunna lita på att produkterna du köper från oss har producerats på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Ju mer information du har om hur produkter tas fram, desto mer medvetna val kan du göra när du handlar.

 

Handla hållbart

Du hjälper till att göra skillnad! Vilka produkter väljer du när du handlar? Innan du köper produkter, tänk igenom vad du verkligen behöver och handla produkter som håller hög kvalitet och har långt liv.

 

Hållbar design

För oss handlar det om att skapa produkter och ett sortiment som är hållbart, som har en tidlös design som håller i flera år och som kan bidra till ett personligt hem.

 

Inga säsongsprodukter

T.Herman jobbar inte med säsongsprodukter utan jobbar med klassiska produkter och färger som håller året runt. Tänk på att köpa produkter som kan matchas och mixas och att man investerar i ett set som passar under våren och sommaren och byter eller blandar till höst- och vintersäsongen. På så sätt skapar du variation bland textilierna i ditt hem.

 

Ingen massproduktion

En viktig del i T.Hermans hållbarhetsarbete är även att undvika massproduktion/ överproduktion. Vi gör mindre kollektioner och jobbar i ett mer jämnt tempo för att ta fram nya produkter som skall kunna kombineras tillsammans på ett bra sätt. Viktigt för oss är att det inte heller blir massa spill av tyger utan att allt används till produktion. Genom att producera hållbara produkter med klassisk, tidlös design främjar vi miljön.

 

Naturmaterial

För oss är det viktigt att till i så stor utsträckning som möjligt jobba med naturmaterial som ull, lin och bomull. De är inte bara naturliga utan även förnybara. Vi jobbar även för att hitta fler förnybara, miljövänliga material.

 

Produktion

T.Herman jobbar med ett litet familjeägt textilföretag i Indien, där det sker en daglig kontakt med kreativt ansvarig på T.Herman och tillverkaren i Indien vad gäller planering och produktion.  Vi vill skapa en långsiktig och nära relation med vår leverantör där relation och arbetsförhållande är det viktiga för att ha bästa möjliga kontroll över våra tillverkningsprocesser.

 

Mer hållbara leveranser

T.Herman jobbar främst med DHL som är Sveriges mest hållbara logistikföretag enligt Nordens största varumärkesundersökning, Sustainable Brand Index™ B2B. DHL har, av sina kunder, rankats som branschbäst tre år i rad; 2017, 2018 och 2019. 

Dessutom rankas DHL som ett av Sveriges tio starkaste varumärken inom hållbarhet. På Sustainable Brand Index™ B2B 2019 hamnar DHL på en nionde plats av de totalt 75 största B2B-varumärkena i landet.

 

Du kan bidra!

Hur kan du som konsument bidra? Tänk på att du kan också kan göra en insats. Bland annat genom att hantera dina produkter med respekt. Överkast och kuddar kan till exempel ofta vädras ute istället för att tvättas. Gör det du kan för att bidra till en bättre miljö.

 

Med vänlig hälsning

T.Herman AB

Mathilda Hermansson

Grundare/VD

Drift & produktion:  Wikinggruppen